Gershwin Show 2012

Egy igazán egyedi, szórakoztató, látványos Show-Revü műsort láthatnak majd a
kedves nézők.

Premier: 2012 december 22-én Este: 19 óra
További előadás: 2012 december 29-én 19 óra
Helyszín: Fészek Művészklub, Nagyterem.

Közreműködnek:
Oravetz György és Mocsári Károly zongoraművészek
/csak 21-én és 22-én/,

Zilai Izabella, Perczel-Kováts Orsolya, Kéri Zsolt, Mravik Fanny, Becsák Franciska, Schupp Gabi, Vajk György, Pászthy Viktória,
Pogácsás Zsuzsanna, Dani Bella Jennifer, Szemerédi Bernadett, Frank Tímea, Molnár Adrienn, Czikora Réka, Annamary,
Gerdenics Krisztina, Nagy József, Ginó és mások.

Zenei vezetők:
Neumark Zoltán, Esze Jenő és Perczel-Kováts Orsolya.

Fény, látvány és hangtechnika: Ábrahám Péter
Producer: Fodor Rozália
Műsorvezetők: Ripli Zsuzsanna és Kriszt László

Rendező-koreográfus: Kriszt László,

Ismertető:
Egy igazán egyedi, szórakoztató, látványos Show-Revü műsort láthatnak majd a kedves nézők. “Minden Ami Gershwin”, ahogy a plakáton is olvasható, s tényleg, Minden, ami Gershwin nevéhez köthető megannyi gyönyörű dallam és sok-sok nagy Hollywood-i csillag mint Ginger Rogers, Eleanor Powell, Fred Astaire, Gene Kelly és sokan mások. Ezen az estén Magyarország legkiválóbb énekesei és táncosai, zenészei fognak közreműködni. Természetesen lesznek meglepetések is, mind közreműködőkben mind műsorszámokban.
Kriszt László rendező-koreográfus neve pedig garancia az est színvonalára.
Szeressük együtt George Gershwin csodálatos muzsikáját!!!!!

E-mail: gershwinprodukcio@gmail.com


Partnereink voltak:
fullstartv.com, Sorry Magazin, Új Ász, Gershwin Produkciós Iroda, Komplex Dance Stúdió, Fészek Művészklub, BHARAT Szalon.
-

Interjú: Gershwin Show -Revü – Minden Ami Gershwin

Egy igen érdekes, kuriózumnak ígérkező műsorról beszélgetünk Kriszt László rendező-koreográfussal, a Revü-Show ötletgazdájával.
- Mikor és hogyan született az ötlet?
Az hogy Gershwin a kedvenc zeneszerzőm az már egészen fiatalon kialakult, mert mindig Gershwin musicaleket néztem, s talán azért is
lettem musicalszínész amikor felvettek a Filmművészeti Főiskolára. Aztán amikor elkezdtem koreografálni, természetes volt hogy Gershwin zenékre mint: Kubai Nyitány, Kék Rapszódia, Blue monday, alkottam. Aztán jöttek a Show-Revü rendezések ahol mindig tele voltak Gershwin számokkal. Amikor 2003-ban, elvégeztem a Színművészeti Egyetem koreográfus szakát Gershwin volt a diploma témám.
- Hát akkor ön tényleg Gershwin szakértő!
Szakértőnek túlzás lenne nevezni, inkább fogalmazzunk úgy, hogy érzem George Gershwin muzsikáját, szellemiségét, zenei mélységét.
- Olvastam a honlapján hogy az egyik nagy álma, hogy Gershwin életét balettbe szeretné megalkotni!
Hát igen! Ha van álma egy rendező-koreográfusnak akkor ez tényleg nagy álom. Tudja amikor felvettek a Színművészetre, elérhetetlennek tűnő álom volt, az “Ének Az Esőben” musicalt eljátszani. De több mint tíz év után ott álltam az Operettszínház színpadán amikor felgördült a függöny, ki gyúltak a fények és az Ének Az Esőben főszerepét játszottam, nem is rosszul, aki látta az igazolhatja, hiszen több mint húsz év után is rám köszönnek az utcán az emberek. De az ember, a művész, ha nincsenek álmai, amiket meg akar valósítani akkor talán nem is érdemes művésznek lennie. Hiszen az álmok azért vannak hogy megvalósuljanak, persze ehhez temérdek munka, lemondás társul.
- Mondana valamit erről az új Gershwin Show-Revüről?
Lényegében, mint ahogy a címében is olvasható “Minden Ami Gershwin” ének, tánc, hangszeres előadóművészek fognak közreműködni, kuriózum is lesz, de azt most nem árulnám el, hiszen akkor nem lesz meglepetés. Mindenesetre közismert, és kevésbé közismert művészkollégáim fognak közreműködni. Egy közös lesz bennük, hogy amit előadnak Gershwintől, az nagyon színvonalas lesz.
- Azért mondana nekünk egy-két közreműködőt?
Közreműködni fog a “Gershwin Balett Budapest”, Oravetz György és Mocsári Károly zongoraművészek, valamint, Zilai Izabella, Perczel-Kováts Orsolya, Kéri Zsolt, Mravik Fanny, Becsák Franciska, Pászthy Viktória, Pogácsás Zsuzsanna, Frank Tímea, Schupp Gabriella, Dani Bella Jennifer, Vajk György, Nagy József, Gerdenics Krisztina, Ripli Zsuzsanna, Szemerédi Bernadett, Ginó és mások.
– Köszönöm a beszélgetést, sok sikert kívánok a Gershwin műsorhoz!
Én is köszönöm!

ag