Színészkollégákat keresünk! 2022

Mielőtt jelentkezel, kérünk, olvasd el figyelmesen felhívásunkat!
Kapcsolat:   kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com   kapcsolat@kikszinhaz.hu    +36 70 257 0999

„Egy színész csak a színpadon színész, egyébként, ugyan olyan átlagember, mint bárki más”.
Ez a tényállitás napjainkban talán még igazabb hiszen, nagyon sok színész nem tud méltó módon a pályára kerülni, a meglévő színházi státuszok szűkössége miatt. Mit tehet ilyenkor egy elhivatott, lelkéből fakadó színész? Mert ha nem tud megmutatkozni a színpadon, akkor nem fogják látni, olyan szakemberek /producerek, rendezők, koreográfusok/ akiktől pedig a kiugrási, bemutatkozási lehetőséget kapná. Jelenleg a végzett színészek többség vergődik egy ideig, majd feladja, a másik fele kiégve, elszürkülve megragad a pálya szélén, a kiugrási, megmutatkozási lehetőség legkisebb esélye nélkül. A probléma sokrétegű, a megoldást pedig nem mi találtuk ki, hanem külföldi példákat átvéve szeretnénk idehaza elsőként bevezetni.
De mielőtt kifejtenénk a felhívásunk részleteit, fontosnak tartjuk megosztani azokat a tendenciákat, amelyek elvezettek ahhoz, hogy olyannyira sok tehetség lemorzsolódik a színházi pályáról. Elsőként meg kell említenünk, hogy mind az úgynevezett OKJ-s, mind az egyetemi képzési rendszert követően, szinte kivétel nélkül abbahagyják /tisztelet a kivételnek/ az önképzést, s leginkább várják a sült-galambot.
Pedig mind ez nehezen elképzelhető a zenészek, vagy a táncosok világában, hiszen ők, folyamatosan gyakorolnak. Amikor olvasod ezeket a gondolatokat, tedd fel a kérdést: „Ismersz olyan színészkollégát, aki naponta gyakorolna például beszédtechnikát, vagy énekórákra, táncórákra jár?” Pedig például a beszédtechnikának olyannak kellene lennie a színésznek, mint egy táncosnak a mindennapi balettóra. Mára olyan mélyre süllyedt a színész szakma, hogy például a kereskedelmi tévécsatornák olcsó, képzetlen amatőröket alkalmaznak, s valljuk be, erről mi is tehetünk, az egész színházi szakma. Azt a summás gondolatot szeretnénk megosztani /külföldi példák alapján/ a hazai színész társadalomban szereplőkkel, hogy „a személyiség, individuum fizikai és szellemi fejlődése nélkül, nem létezik szakmai fejlődés”, ehhez pedig a munkával megalapozott tanulás vezethet, a többre, jobbra, értékesebbre való törekvés. A befektetett munka pedig áldozattal, szenvedéssel, lemondással, kitartással jár, hogy egy minőségileg magasabb szintet érhessünk el. JFK híres mondását: “Ne azt kérdezd, hogy mit tud érted tenni a hazád, hanem azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért” applikálva színházi világunkra így szól: “Ne azt kérdezd, hogy mit tud érted tenni a színház, hanem azt, hogy te mit tudsz tenni a színházért”. Most pedig térjünk a felhívásunk szakmai részleteihez, hátterére.
A Kazán István Kamaraszínházat 2006-ban alapítottuk a Fészek Művészklubban. Szakmai célként a hazai és az egyetemes színházi kultúra közzététele, színpadi adaptációk, értékteremtő bemutatása, új, egyedi, különleges előadások színrevitele volt, s a célok mind a mai napig nem változtak. Azt szoktuk mondani, két értelme lehet egy színpadi alkotásnak: „vagy emlékezetest, vagy maradandót létrehozni, a többi úgy is a feledés homályába vész”. Ha azok közé tartozol, akik nem szeretnék feladni a színészi álmaikat, ha tudsz és akarsz azért tanulni és dolgozni, hogy színpadra kerülhessél, akkor keressél meg bennünket! Nálunk tanulhatsz, /beszéd-kommunikáció, színész mesterség, táncóra/ gyakorolhatsz /próbák/, fejlődhetsz /darabokba való bemutatkozás/ és kiteljesítheted a tehetségedet!
Vagy is, te hozzájárulsz a kamaraszínház részbeni anyagi kiadásaihoz, személyesen részt veszel egy hétköznap délután és hétvégi /szombat-vasárnap/ foglalkozásokon, próbákon és a későbbi előadásokon, mi meg, megteremtjük a próbalehetőséget, próbatermet a szakmai tovább fejlődést, a szakmai tanulást, a dramaturg és a rendezői hátteret!
A kamaraszínház az önfenntartó, a tagok tartják fenn, ezzel teremtenek lehetőséget a tanulásra, fejlődésre és új darabok bemutatására!
Jelenleg magán színházként működünk, de a következő években terveink közt szerepel a hivatalos színházi státuszba kerülés. Ha ismersz táncosokat, díszlet – jelmez-tervezőket, grafikusokat, akkor nyugodtan szólj nekik, őket is szívesen látjuk! Fényképes motivációs levelet várunk tőled!

Kapcsolat:
E-mail cím. kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com
kapcsolat@kikszinhaz.hu
+36 70 257 0999

Eddigi prózai és zenés előadásaink a teljesség igénye nélkül:
Mastrosimone: „A pulóvergyűjtő”, Karinthy Ferenc: „Gellérthegyi álmok”, Sartre: „Zárt tárgyalás”, Sárdi Mária: „Kislány a pokolban” holokauszt monodráma”, Tadeusz Borowski: „Nálunk Auschwitzban holokauszt monodráma”,
“Mindjárt jövök” abszurd szimbolista játék, G. B. Shaw: Szent Johanna című műve nyomán: „Magányos Johanna”, Shakespeare: „Szentivánéji komédia”, Albee: „Mese az állatkertről” prózai előadások „Musical Pódium”, „Gershwin Show”, „Zana nélkül mit érek én” zenés produkciók.

Tervezett prózai, zenés és filmes produkciók.
“Varázsváros” szórakoztató műsor /kereskedelmi televíziós megvalósítás/.
“Auschwitzi vádbeszéd” A Nürnbergi vádbeszéd nyomán.
“Hollywood-nak született” Brigitte Bardot élete (zenés monodráma).
“A zene sodrásában” Mari a Malibran élete (opera monodráma).
“Olivér kalandjai” zenés magyar mesejáték.
“Messziről jöttem” Édith Piaf élete (zenés monodráma).
– “Levelek Satchmotól” zenés monodráma Louis Armstrong életéről.
“Három napig magyar” Puczi Béla emlékére.
“Isten pere” a film színpadi adaptációja.
“New Orleanstól A Broadwayig” (táncos-zenés show műsor).
„Gershwin Gála” (táncos-zenés show műsor).

Tervezet nemzetközi projektek:
„Gershwin Story” két részes modern balett.
„Mindörökké királynő” zenés dráma.
„A zene sodrásában” Maria Malibran élete. Opera.
“Egy áldott hang tragédiája” Mario Lanza élete. Opera.
– Klímavédelmi Táncprojekt “A két kislány története” mese balett. „A káosz”. modern balett.
„Népek – Nemzetek – Kultúrák” nemzetközi kisebbségi fesztivál.
„Az utolsó előtti vacsora” nagy játékfilm.


Szinészfelhivás 5


Szinészfelhivás 1


Szinészfelhivás 4-
Kapcsolat:
E-mail cím. kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com
kapcsolat@kikszinhaz.hu
+36 70 257 0999
-