Kislány a pokolban holokauszt monodráma 2024

Casting! Keressük a következő szereposztást! 17 és 22 év közti színészi kvalitásokkal rendelkező kolléganőt! Nézz körbe az oldalon és ha  érzel magadba kellő magabiztosságot, akkor küldjél egy fényképes bemutatkozó levelet! E-mail: kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com

Kazán István Kamaraszínház
Kislány a pokolban holokauszt monodráma
Írta: Sárdi Mária
Kislány:
Grafika: Pásztor Attila
Videó-vágás: Kárer László
Zene: Secret Garden
Kulturális menedzser:
dramaturg-rendező: Kriszt László

Ismertető:
“Kora délután volt, amikor megérkeztünk. A láger kapujában akkor zenekar játszott, csupa csíkos ruhás nő. Gyerek fejjel úgy gondoltam ahol zenével fogadnak, az nem is lehet olyan rossz. Rosszul gondoltam” Második világháború, Magyarország, Budapest, a zsidókat gettóba zárják vagy Németországba hurcolják.

Rendezői gondolatok.
Ritkán adatik meg, hogy egy monodráma, pláne egy holokauszt monodráma 17 évig legyen színpadon, egy kicsi kamaraszínház repertoárján. A másfél évtized alatt sok kolléga, külső segítő munkája, kitartása kellett ahhoz, hogy színpadon maradhasson  a megtörtént eseményekből készült színpadi adaptáció amelyet több mint 50 ezren láttak élőben. A holokauszt monodráma mondanivalója nagyon tiszta és világos volt: egy 15 éves kislány, vészkorszak alatti szenvedésein keresztül elmondani, megmutatni a 600 ezer Magyar és a 6 millió zsidó ember, elhurcolását, jogaiktól megfosztását, kínzását, megölését. Mindez mementóként álljon itt előttünk, s okuljon belőle az emberiség!

A monodráma története:
A Kislány a pokolban holokauszt monodráma premierje 2006 őszén volt a Fészek Művészklub kupolatermében. Budai Tünde színésznő volt az első szereposztás, aki közel 7 évig alakította, magas művészi színvonallal, őt követte Szabó Eszter színésznő aki kimagasló szakmaisággal alakította a főszerepet, majd Dombrádi Alina színésznő vette át a szerepet és emlékezetes alakításának tapsolhatott a közönség, negyedik szereposztásban Gunyecz Anna színésznő vitte tovább a szerepet, méltó módon képviselve a monodráma művészi nívóját, mondanivalóját.
A monodráma dramaturg-rendezőjeként, megköszönöm mind a négy szereposztás kiváló szakmai hozzáállását!

Érdekesség:
Az élet úgy hozta, hogy Sárdi Mária és Kertész Imre gyerekként, együtt voltak a Bergen Belseni koncentrációs táborba. Majd 50 évvel később a “Kislány a pokolban” című napló 2002-ben, szintén együtt volt a Nobel díjra jelölt Kertész Imre “Sorstalanság” című könyvével.

-Esti Hírlap Nemzeti Színház Kazán István Kamaraszínház 2024 május_3

Előadások helyszínei.
Fészek Művészklub. Mezőtúr. Rétság. Debrecen. Sopron. Berekfürdő. Gyöngyös. Dohány utcai Zsinagóga. Kálvin téri Református templom. Pestszentlőrinci Református Missziós ház. Spinoza Ház. Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsésztudományi és Hittudományi Kar díszterem. Scheiber Sándor Gimnázium. Miskolci Lévay József Református Gimnázium. Bénye-Jókai Klub. Monori Vigadó. Kápolnásnyék. Enese. Budai Középiskola. Ferencvárosi Művelődési Központ és Színház. Goldmark Terem. Sola Scriptura Teológiai Főiskola. Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely. Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem. Aszódi Baptista Gyülekezet.Baptista Teológiai Akadémia. ZSILIP. Thália Tanoda. Nemzeti Színház.

Szereposztások:
Budai Tünde színésznő.
Szabó Eszter színésznő.
Dombrádi Alina színésznő.
Gunyecz Anna színésznő.

Alkotók – további közreműködők:
Sárdi Mária író.
Pásztor Attila grafika.
Kárer László videó-vágás.
Telegdy István fotó.
Galambos Zoltán fény.
Secret Garden zene.
Rosenfeld Dániel Imre művészeti menedzser.
Kriszt László dramaturg-rendező.2019 Nemzetközi Holokauszt Nap “Kislány a pokolban” előadás (Nyíregyházi híradó)

Goldmark terem előadás összefoglalója:

PIRKADAT: Interjú beszélgetés  (HETI tv)

TV2 beharangozó a Kislány a pokolban holokauszt monodráma
Goldmark Termi előadásnak

Kapcsolat: kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com
-

Archív: 2010 Dohány utcai Zsinagóga (Budai Tünde)Kazan_Istvan_Kamaraszinhaz_Kislany_a_pokolban_eloadas_2007-2017-

Kislány a pokolban Nemzeti Színház Plakát Esti Hirlap 2024

Partnereink:
NKA, EMIH, MAZSIHISZ, MAZSISZEM, Gershwin Produkciós Iroda, Esti Hírlap, HETI Tv, PAX Tv,  fenomena.hu, Budapest Nyomda.