Előadások 2023-2024-es színházi évad

A Kazán István Kamaraszínház – premier és repertoár előadásai a 2024-2025-ös színházi évadban!!
Kapcsolat: kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com Tell: +36702570999


Vagon Naplók dokumentum dráma. /emlékezés Mohácsi Jenőre/.

“Egy különleges dokumentum drámát láthat a tisztelt közönség, mely Mohácsi Jenőre emlékszik. Irodalmi zseni volt, aki rengeteget tett a magyar irodalom és színházművészet Európai megismertetéséért. Bűne annyi volt, hogy zsidónak született, a vészkorszak alatt élt és alkotott.  Tragikus sorsa igazságért kiált! A dokumentum drámával munkássága előtte tisztelgünk”! /Kriszt László dramaturg-rendező/

Vagon Naplók dokumentum dráma. /emlékezés Mohácsi Jenőre/. 2024.
Előadások időpontjai: 2024. Június 22-én 15h és 18h kezdéssel. /zártkörű előadások iskolák számára/. Június 23-án 15h nyilvános előadás. /18h zártkörű előadás iskolák számára/. Az előadások megtekintése térítésmentes.
Helyszín: Fészek Művészklub.
Ötlet: Kriszt László
Díszlet-jelmez: Merenics Zsófia
Zene: Popular Jewish Melodies. Itzhak Perlman.
Fény: Gajdos József.
Grafika-videó-vágás: Kárer László
Szervezés-koordinálás: Fodor Rozália.
Szaktanácsadó: Dr. Kiss Endre
Szinkronrendező: Walla Ervin
Produkciós menedzser: Rosenfeld Dániel Imre
Produkciós asszisztens: Gajdos József.
szerkesztő-dramaturg-rendező: Kriszt László

Közreműködnek:
Farkas Tamás, Horváth László, Kovács Molnár József, Szolár Tibor, Berderics Dániel, Rosenfeld Dániel Imre, Baranyecz János, Cziráki Máté, Gajdos József, Einhorn László.

Vagon Napló plakát végleges logó 2024

Auschwitzi Napló holokauszt monodráma.
Író: Tadeusz Borowski
Közreműködik: Kovács Molnár József
Díszlet: Merenics Zsófia
Grafika: Pásztor Attila
dramaturg-rendező: Kriszt László
Időpont: 2024- 07. 24-én 17h kezdéssel.
Helyszín: Fészek Művészklub /Kupola/

AUSCHWITZI NAPLÓ prológus.

“Azt mondták rólam, én csak egy holokauszt író vagyok. Csak Auschwitzról tudok naplókat írni. Pedig az életről írtam, arról az életről, ami nekem és nemzedékemnek jutott. Ebben a világban nem volt helye a másként gondolkodóknak, a cigányoknak, a jobboldaliaknak, a baloldaliaknak, a betegeknek, a  nőknek és gyerekeknek vagy is a gyengéknek, no és persze a zsidóknak. Fiatal voltam, mint oly sokan, kerestem a tudást, az emberséget, a szerelmet, de mindent elvettek tőlem. Előbb a nácik, majd a kommunisták. Most már magam sem nem tudom, hogy Platónnak igaza volt e! Nem tudom, hogy van e olyan hely a földön, ahol a hozzám hasonlók élhetnek, de ha létezik, akkor biztosan nem e világon van. Most hogy utam végéhez érkeztem, nem hagyok magam után semmi, csak egy Auschwitzi naplót. De ez a napló mindent elmond arról a világról, amelyben élnem kellett, s amelyről az utánam jövők remélem, csak olvasni fognak”!

-
Auschwitzi Napló 1

Pipiskedők
 celeb komédia.

I. Szereposztás:
Kleopátra:
Dezdemóna:
Madonna:
Hetéra:
Pincér:

II. Szereposztás:
Kleopátra:
Dezdemóna:
Madonna:
Hetéra:
Pincér:

Írta: Baranyecz János
Plakát: Pásztor Attila
Videó-vágás:
Grafika-animáció:
Produkciós menedzser:
Marketing-reklám:
Producer:
Dramaturg-rendező: Kriszt László
Előadás: HAMAROSAN
Helyszín: HAMAROSAN
Időpont:HAMAROSAN

Tartalom:
Szép, dekoratív hölgyek találkoznak minden második héten egy puccos kávézóban, hogy megosszák egymással küzdelmes, (semmirekellő) feszültségekkel teli életük részleteit, hiszen az önmegvalósítás, az ehhez szükséges anyagi javak megszerzése, megtartása nem mindennapi képességeket igényel részükről. Életük egyetlen célja, önmaguk. Fergeteges komédia a mai magyar médiákban, önmagukat mutogató rizsporos, celeb nők világáról. Hogy gazdagok? Nem tudjuk. Hogy műveltek? Azt sem tudjuk. Hogy van szívük, lelkük? No azt, végképp nem tudjuk, mindenesetre úgy beszélnek, tesznek, viselkednek, mint ha lenne. Én központú világukban minden és mindenki csak eszköz. Az átlagember alig találkozik velük, mert az ő életük egy másik bolygón zajlik, de szerencsére vannak kereskedelmi televíziók, akik felfedezték ezt a különleges, egyben félelmetes lét módot. Az előadás, naturalista játékkal, sok humorral fűszerezve mutatja be, ezt a világot. A celeb komédia végén a sors, egy meghökkentő csavarral szolgáltat igazságot. Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy bármilyen azonosság vagy hasonlóság, a véletlen műve, az előadás minden eleme csupán fikció!


Pipiskedők plakát 2024

Kapcsolat:
kazanistvankamaraszinhaz@gmail.com
Tell: +36702570999


Magyarország jó hirneve cikk 2018

Kriszt_Laszlo_interju_2016_1
Kriszt_Laszlo_interju_2016_3
Kriszt_Laszlo_interju_2016_4
Kriszt_Laszlo_interju_2016_2

 Partnerek: Gershwin Produkciós Iroda, Esti Hírlap, Kazán István Kamaraszintház, MAZSISZEM.