Klasszikus balett és klasszikus jazz tánc 2024

Elkezdeni sosem késő! Várjuk azokat akik  jártak valamikor Klasszikus balett és Jazz tánc órákra, és folytatni  szeretnék tanulmányaikat vagy éppen szeretnének megtanulni táncolni!

Helyszín:
Időpont:  Szerda 16,00-18,00 vasárnap 9.45 – 11.30.
Vezető tánctanár: Kriszt László
Plakát: Kovács Domonkos

Tematika:
– Stretching /statikus nyújtás/
– Klasszikus balett /Serge Lifar metodika/
– Jazz tánc /Matt Mattox technika/

Érdeklődés-jelentkezés: komplexdancestudio@gmail.com Tell: +36702570999
Részvétel, bekapcsolódás a képzésbe, folyamatos.

40 év tánc (fotók) Kriszt Lászlóval 1. rész

40 év tánc (fotók) Kriszt Lászlóval 2. rész


Amerikai Jazz tánc:
Az Amerikai Jazz tánc a XXI-ik századra, önálló művészeti ággá vált, olyan zsenik által mint Serge Lifar, George Balanchine, Matt Metox, Martha Graham, Alvin Ailey, Bob Fosse, Jerome Robbins, stb. Azok jelentkezését várjuk akik már jártak valamikor balett vagy Jazz tánc órákra, és újra szeretnék folytatni. Hivatásos táncosok szeretnének lenni, vagy gyorsabban, intenzívebben szeretnének fejlődni. Ezért természetesen intenzívebben és koncentráltabban kell az órákon részt venni. Az óra stretchinggel /nyújtás/ kezdődik, aztán folytatódik különböző Jazz tánc technikai gyakorlatokkal. Akiknek céljuk van az Amerikai Jazz tánc profibb elsajátításával, azokat szeretettel várjuk!


Kriszt László Szabad tánckurzus Thália Tanoda 2023

Gondolatok a táncról: Kriszt László
Több mint negyven éve foglalkozom a táncművészettel (klasszikus balett, jazz, musical, sztepp). Nagyszerű mesterektől tanultam idehaza és külföldön egyaránt, Jeszenszkiy Endre, Borbély György, Franyó János, Berger Gyula, Matt Matox, Bruce Taylor, Igaz Luci, Árva Eszter, Pécsi Gizi, Fodor Antal és másoktól. Több filmben és tánc produkcióban táncoltam és készítettem koreográfiát. Az emberi gondolatok, érzelmek táncban való kifejezését megtanulni nem könnyű feladat. Egy élet is kevés hozzá. Minél többet tanultam, annál jobban éreztem hogy valójában milyen keveset tudok. Igyekeztem a mestereimtől a lényeget, a tiszta tánctechnikát megtanulni, “Mitől az, amitől az ami” Azon tánctanárok követőjévé váltam, akiktől értéket, mélységet tanulhattam. Soha nem törekedtem könnyű sikerre. A táncművészetet, a tanítást és koreografálást mindig kellő komolysággal és alázattal műveltem, ezt is igyekszem a növendékeimnek tovább adni, és megértetni velük, hogy komoly, elmélyült munka nélkül nincs eredmény. Azonban a tánc is, mint minden más, az ember szívében, mentalitásában dől el, mielőtt bármit is lépne. Tudással bíró táncos növendékek, elismerést hozó koreográfiák kísérték eddigi szakmai pályafutásomat.

“Amíg táncolok addig élek,amíg élek addig táncolok”
/Maurice Béjart/

A_mozgas_muveszete_cikk_01

Európa Belett cikk Lokál magazin JPG 2019

Sztarlimonade_cikk_2018

Partnereink:
Komplex Művészeti Akadémia,

Fészek Művészklub, 
Kazán István Kamaraszínház,
Gershwin Produkciós Iroda,

Gershwin Balett, Komplex Dance Stúdió,