Mindenki Színháza

A “Mindenki Színházát” abból a célból hoztuk létre a 2016-2017-es színházi évadban, hogy olyan színházi szakemberek kaphassanak lehetőséget, kortól, nemtől, vallástól függetlenül akik valamilyen okból nem-tudnak alkotni, színpadra kerülni, önmagukat kiteljesíteni, habár akarásuk, szorgalmuk, tudásuk, tehetségük meglenne hozzá.

 

Gondolatok a színházról:
Színházat csinálni sok mindenből fakadóan lehet.
Lehet megélhetésből, karrierből, siker éhségből, s egyebekből.
Mi azokat a tudással, tehetséggel bíró leendő kollégákat várjuk, akiknek lét eleme a színház, mert a lelkükből a szívükből jön.

Mi tette szükségessé hogy létrehozzuk ezt a színházat:
A színházi szakmát a legtöbben azért válasszák mert éreznek magukban valamilyen készséget, affinitást, tehetséget. Ez az alkat, általában nem tartozik a könnyen kezelhető típusok közé, mert valami más éterben gondolkozik, mozog, de talán éppen ezért képesek arra, amire az átlag nem. Ez a típus sajnos gyakran “ön-sorsrontó” életet él, nemigazán érdekli sem önmaga, sem az a közeg amiben mozog, alkot, létezik. Ezért sokszor konfrontálódik, s kerül le, egy pillanat alatt a színpadról, vagy is megszűnik az a létállapot amiben, egyáltalán létezni tud. Sok nagy színészünk szenvedett emiatt az önrontó tulajdonsága miatt. Természetesen nem az önjelölt középszerűekről, a mindent és mindenkit tagadó, antiszociális, nárcisztikus, magukat mások főlé helyezőkről beszélünk! Ezt a típust, senki nem szereti, senki nem fogadja el, így mi sem. Azokról beszélünk, akik mások vagy a maguk hibájából, kikerültek a színházi vérkeringésből, s mint tudjuk a színész csak a filmen vagy a színpadon színész, máshol nem. Habár nem árt azt is tudnunk hogy, ” a színész is elsősorban ember, s csak másodsorban művész”

Magunkról:
A Mindenki Színháza nem rendelkezik se állami, se bármilyen más, anyagi támogatással, forrással. Ez persze nem zárja ki hogy valamikor valaki vagy valakik támogatásra méltónak fogják találni, s megteremtődik az anyagi háttér, de jelenleg ez a helyzet. Éppen ezért csak és kizárólag a belefektetett munkára, kreatívságra építünk: “amit te magad megcsinálsz, csak az van”. Vagyunk egy jó-páran akik ezt az elvet követve tanulunk, alkotunk, dolgozunk, és igényes, értékkel bíró színházi munkát végzünk. G. J.

Kapcsolat:
mindenkiszinhaza@gmail.com
(fényképes motivációs levelet kérünk)-

Mindenki Színháza stúdió Színészvizsga 2017-2018
Shakespeare: Szentivánéji álom nyomán készült “Szentivánéji komédia”

–                                                                                         2017-2018 képzési év  Szentivánéji komédia.

OKJ-s színész vizsga 2018
–                                                                      2017-2019 képzési év. Karinthy Frigyes és Herczeg Ferenc est.
DSC_7940

Várunk ha:
grafikus, képzőművész, zeneszerző, díszlet-jelmeztervező,
fény-hang technikus, énekes, színész, táncos, artista, humorista,
színházi-író, színházi újságíró, riporter vagy egyéb a színházi területen lét
jogosultsággal bíró tudásod van.

Jelentkezés:
Az érdeklődőktől, jelentkezőktől, kérnénk egy fényképes, szakmai
önéletrajzot, majd behívjuk egy személyes beszélgetésre,
meghallgatásra.

Elérhetőségek:
Kapcsolat:
mindenkiszinhaza@gmail.com

-
Partnereink:
Gershwin Produkciós Iroda,