Írd alá! Székelyföld

Az emberség nem politikai, hanem morális kategória.

Kulturális közösségünk, sem a múltban, sem a jövőben nem kívánt egyik politikai oldalhoz sem tartozni. Azok a művészek akik valamely politikai oldal révén kerültek pozícióba, helyzetbe /nincsenek kevesen/ azokkal pedig nem kívánunk művészi közösséget vállalni. Ők /mindegy hogy az úgynevezett jobb vagy bal oldalhoz tartoznak/ már lemondtak arról az alapvető alkotói szabadságról, amely nélkül nem létezhet maga a művészet. Ugyan is, ezeknek a kollégáknak egyfolytában arra kell figyelniük, /nap mint nap/ hogy megfeleljenek az őket fenn, illetve eltartók elvárásainak, lelkük rajta!

A kisebbségi Székelység ügye azonban nem politikai kategória, hanem emberi.

Mert ma, a Székelyekről van szó, de lehet hogy legközelebb a zsidóságról, vagy a romákról, s akkor nekik lesz szüksége segítségre, támogatásra! Mi, akkor is /támogatásunkkal/ segíteni foguk, kifogunk állni mellettük, nem politikai, hanem emberi alapon.

Kulturális közösségünk csatlakozott az “Írd alá” kezdeményezéshez, amely 2020. Július 20-tól folytatódik!

Az aláírásgyűjtés azért indult, hogy az Európai Unió kezelje kiemelt figyelemmel a Székelyföldhöz hasonló nemzeti régiókat, azokat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Nemcsak a székelyekről van szó, hanem például a baszkokról, katalánokról, bretonokról, sziléziaiakról is. Ez olyan ügy, amelynél teljesen érdektelen a pártállás, az a fontos, hogy „az őshonos nemzeti kisebbségek közvetlenül Brüsszelből is kaphassanak kohéziós pénzt”.

Ha támogatod, akkor azt itt teheted meg: https://irdala.hu/